Interfoni

Interfonski sistem se najčešće koristi radi kontrole ulaska stranih lica u objekat, mada mu to nije jedina namena. U privatnim kućama se može koristiti za komunikaciju sa osobom koja se nalazi ispred ulaznih vrata ili kapije, a otključavanje vrata vrši se pritiskom na taster na interfonu, koji otključava elektromagnetnu bravu.

Može se koristiti i za međusobnu komunikaciju ukućana, bez posebne centrale, ukoliko postoji više unutrašnjih interfonskih jedinica montiranih na razna mesta u kući. U stambenim zgradama interfon se ne koristi za međusobnu komunikaciju stanara, već samo za komunikaciju sa posetiocem ispred ulaznih vrata u zgradu i otključavanje vrata posetiocu.

Audio interfonski sistemi

Audio interfonski sistemi služe da obezbede samo dvosmernu glasovnu komunikaciju između interfonskih jedinica, dok video-sistemi obezbeđuju dvosmernu glasovnu komunikaciju kao i jednosmerni video-nadzor, odnosno prenos slike sa ulaznih vrata do stanara, ne i obrnuto.

Sistemi TCS audio interfona zasnovani su na modernoj BUS tehnologiji, koja omogućava povezivanje sistema primenom najčešće samo jednog dvožilnog voda, tj. jedne parice za kompletan objekat.

Interfoni - Audio interfonski sistemi

Video interfonski sistemi

Interfoni - Video interfonski sistemi

Živimo u vremenu kada je sve više raznih vrsta prevara, provala i protivzakonitih radnji. Da se nešto od ovoga ne bi i vama desilo, neophodno je da imate određeni nivo zaštite. Video-interfon je jedan od vidova preventivne fizičke zaštite od potencijalnih lopova ili napadača.

Obezbedite pristup svojoj kući!

Interfon vam omogućava da nekoga pustite ili ne pustite u vašu zgradu, kuću ili dvorište. Pravo pristupa imaće samo „pravi” gosti, jer se pomoću video-interfona oni mogu prepoznati i pustiti unutra. Na taj način neće biti moguće da vam na vrata kuće ili stana zakuca neželjena osoba. Kod pojedinih sistema moguće je i preusmeravanje poziva na mobilni telefon, što može biti od velike koristi u slučaju da niste kod kuće a neko vas traži ili je potrebno da u dvorište pustite ljude za očitavanje struje, vode, gasa i sl.

Nijedan posao nije potpuno imun od pretnji kriminogenog ugrožavanja, ali blagovremenim predviđanjem i preduzimanjem preventivnih mera i radnji postiže se minimum neophodan za odvraćanje od većine kriminalnih pretnji. Za to je potrebno suočavanje sa stvarnim stanjem, umesto odlaganja, zanemarivanja, stavljanja u „drugi plan“, potiskivanja istine…

MD PROFESIONAL & CO doo je tu da vam pomogne u tome

Sigurno delite naše mišljenje da svakim danom sve intenzivnije živimo u vremenu kada se kriminal, definitivno, ne događa samo drugima. Što vam je uspešniji stambeni ili poslovni objekat – samim tim postaje ugroženiji. Preokrenite situaciju u svoju korist. Preduzmite mali korak kako bi ste potpuno uživali u svim svojim trenucima.
Ugradnjom video nadzora, kontrole pristupa, protivprovalnog i protivpožarnog sistema i interfona učinićete korak ispred potencijalne opasnosti.

Obezbedite svoj dom ili poslovni prostor na vreme.

Kontaktirajte nas